Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
Adatvédelmi nyilatkozat

Az alábbi adatvédelmi nyilatkozat ismerteti, hogy az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület hogyan kezeli azon fogyasztók személyes adatait, akik akár információért, akár egy panasz kezelése vagy kereskedővel fennálló vita rendezése ügyében segítségért fordulnak valamely tanácsadó irodájához.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület célja

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (továbbiakban OFE) célja a fogyasztók általános, - így e minőségben állampolgári jogainak - védelme. Az OFE tevékenységi körében feltárja, képviseli és védi a fogyasztói érdekeket, így különösen tájékoztatja a fogyasztókat lehetőségeikről, jogaikról és kötelezettségeikről, oktatást, képzést, kutatást szervez és végez.

Milyen személyes információkat gyűjtünk, milyen célra?

Az adatszolgáltatás önkéntes. Az OFE olyan személyes adatokat gyűjt, melyek az Ön azonosítására szolgálnak abban az esetben, ha Ön fogyasztóként tájékoztatást kér, vagy segítségért folyamodik egy panasz kezelése vagy egy kereskedővel fennálló vita rendezése ügyében. Az Ön által megkeresett tanácsadó iroda a következő személyes adatokat vagy azok egy részét gyűjti össze: az Ön neve, címe, elérhetőségei, melybe beletartozik telefon- és faxszáma, e-mail címe, továbbá érdeklődési köre.
 
A személyes adatok kezelésének célja, hogy az OFE elláthassa a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV törvényben és a saját Alapszabályában foglalt tájékoztatási információ nyújtási feladatát.

Ki fér hozzá az Ön által megadott információkhoz, és kik kapják meg azokat?

A személyes adatokhoz csak az OFE azon munkatársai férnek hozzá, akik segítenek a fogyasztónak a fogyasztói vita megoldásában, vagy közvetlenül részt vesznek a fogyasztóvédelmi tájékoztatás és információ nyújtásban. Minden összegyűjtött személyes adat csak a fent említett feladatok elvégzéséhez szükséges mértékben kerül felhasználásra.
 
Az Ön által megosztott információkat az Ön által felkeresett tanácsadó iroda regisztrálja. Ezeket az információkat aztán az informatikai eszközön keresztül továbbküldik az OFE központjába, ahol az Ön adatai az OFE saját ügykezelői rendszerében kerülnek tárolásra.

Hogyan védjük az Ön által megadott információkat?

Az Ön által megadott információk az OFE informcáiós rendszerébe kerülnek. A rendszert minden munkatárs esetében személyes felhasználói azonosító és jelszó védi. Az egyes munkatársaknak a rendszerhez való hozzáférhetősége is eltérő lehet.

Hogyan ellenőrizheti, módosíthatja vagy törölheti a megadott információkat?

A fogyasztók ellenőrizhetik és módosíthatják személyes adataikat. Kérhetik továbbá személyes adataik letiltását vagy törlését az OFE ügykezelési rendszeréből. A személyes adatok letiltására vagy törlésére vonatkozó kérelmek feldolgozásának átfutási ideje 2 hónap. Az ilyen típusú kérelmeket az Ön által korábban felkeresett tanácsadó irodába, vagy az OFE központjába kell eljuttatni.

Mennyi ideig tároljuk adatait?

Minden személyes adatot a panaszkezelés szükségességéig, illetve az utolsó információadástól számított maximum egy évig tárolunk. Ha ez az időtartam letelt, minden személyes adatot törlünk. Az üggyel kapcsolatos információkat név nélkül statisztikai okokból megőrizhetjük.

Kapcsolattartás

Ha kérdése vagy panasza van személyes adatainak felhasználásával kapcsolatban, elsősorban vegye fel a kapcsolatot az OFE tanácsadó irodájával, melyet már korábban is felkeresett.
 
Ha további kérdése, panasza van, vegye fel a kapcsolatot az OFE országos központjával.
 
1012 Budapest, Logodi u. 22-24. Tel: 311-7030, Fax: 331-7386,
 
E-mail: ofeiroda@t-online.hu

Jogorvoslat

A személyes adatok felhasználásából származó konfliktusok esetében panasszal az adatvédelmi biztoshoz lehet fordulni:
 
Adatvédelmi Biztos Irodája
 
1051 Budapest, Nádor u. 22.
 
Postacím: 1387 Budapest Pf. 40
 
Telefon: (+36 1) 475 7186, 475 7100 (9-15 óra között)
 
Telefax: (+36 1) 269 3541
 
E-mail: adatved@obh.hu

Keresés