Tel: 06-1-4132126 Email: ofe@ofe.hu
1068 Budapest, Városligeti fasor 44.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár

Legfrissebb hírek, események

Fogyasztóvédelmi referensekkel kapcsolatos kérdések és válaszok

A fogyasztóvédelmi törvény 2014. február 1-jétől meghatározott vállalkozások részére előírja, hogy fogyasztóvédelmi referenst foglalkoztassanak. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyek iránymutatást nyújtanak a referensre vonatkozó előírások, szabályok betartásához.

Élelmiszer szakmai nap

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megrendezi az Élelmiszer szakmai napot: Tapasztalatok és kihívások az élelmiszeriparban és élelmiszer kereskedelemben címmel.

Média kampány

Egyesületünk az NGM által kiírt „Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek 2011. évi tevékenységének támogatása” című pályázaton „Fogyasztóvédelmi Információs Kampány” programra támogatást nyert. A pályázat célja, hogy a társadalmi szervezetek felhívják a figyelmet a tudatos fogyasztói magatartásra médiakampányon keresztül.

Egységes eljárásrend a Malév leállásával kapcsolatos bankkártyás elszámolási kérdésekben

A Magyar Bankszövetség 2012. február 13. napján közzétett sajtóközleménye szerint egységes eljárásrendet készített elő tagbankjai számára a Malév leállása kapcsán felmerült bankkártyás kérdésekben.

Fogyasztóvédelem Közép- és Kelet-Európában

2011. szeptember 28-29. napján került megrendezésre – szlovén és osztrák szakemberek közreműködésével – a "Fogyasztóvédelem Közép- és Kelet-Európában" című konferencia az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület tanácsadói részére.

NGM pályázati támogatás

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület működését a Nemzetgazdasági Minisztérium 2013 június 1 - 2014. május 31. közötti időszakban a következő pályázati összegekkel támogatta:

Pályázati támogatások

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület működését 2012. június 1 és 2013. május 31. közötti időszakban a következő támogatások biiztosították:

Webshop workshop

Az OFE és az arukereső.hu közös szervezésében 2012. május 30-án a Hotel Benczúrban kerül sor a második „Webshop workshop”-ra, melynek keretében a programra jelentkezők megismerkedhetnek többek közt az elektronikus értékesítés, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok aktuális szabályaival.

Díjmentes tanácsadás az OFE irodáiban

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központjának támogatásával „Fogyasztói tanácsadó irodák működtetése” című pályázat keretében díjmentes tanácsadási tevékenységet folytat .

Sajtóközlemények

Az OFE felhívása a távközlési adó kapcsán

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a távközlési adó kapcsán további társadalmi-szakmai egyeztetéseket kér, amihez felajánlja a fogyasztói érdekvédelem terén szerzett eddigi tapasztalatait.

Összefogás a tisztességes termékbemutatókért

A termékbemutatókkal kapcsolatos visszaéléseket megelőzendő, a Közvetlen Értékesítők Szövetsége az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel karöltve fogyasztóvédelmi fórumsorozatot szervez. A cél, hogy megvédjék a fogyasztókat és a tisztességes kereskedőket a csalóktól.

Társadalmi összefogást a civil fogyasztóvédelemért!

Több mint tízezer fogyasztónak történő jogi tanácsadás és számtalan jogszabály véleményezése - ez az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) 2010-es munkájának mérlege, működése most mégis komoly veszélybe kerülhet. Az egyesület ezért a civilekhez fordul segítségért, hogy kiemelten közhasznú tevékenységét folytathassa.

Bejelentés a Gazdasági Versenyhivatalnál

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület 2011 decemberében bejelentéssel élt a Telefonkönyv Magyarország Kft. (1027 Budapest, Horváth u. 12-14.) vállalkozással szemben a Gazdasági Versenyhivatalnál üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása miatt.

Idén se hagyja, hogy becsapják az utazási irodák!

A nyaralási szezon közeledtével egyre aktuálisabbá válik a vakáció megtervezése. A tavalyi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy érdemes nagy körültekintéssel eljárni az utazási iroda kiválasztásakor, és mindenképpen résen kell lenni akkor is, ha olyan szállást vagy szolgáltatást akarnak ránk tukmálni a helyszínen, ami más, mint amiben a szerződéskötéskor megállapodtunk.

Keresés