Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
Hírek

Hatósági eljárás (www.aboltom.com)

Eljárást kezdeményezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a www.aboltom.com webáruház ellen.

Pénzügyi Békéltető Testület

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nyilvános konzultációt tart a Pénzügyi Békéltető Testület eljárási szabályzatának tervezetével kapcsolatban.

Megtévesztő tájékoztatás miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal 8.000.000,-Ft bírságot szabott ki a Beck Reisen Kft. vállalkozásra. A cég a 2010. évben a fogyasztóknak egyiptomi, nílusi hajóutakról, illetve az éves Beck utazási klubtagságra vonatkozó nyereményekről adott megtévesztő tájékoztatásokat.

Mobilinternet-szolgáltatókat vizsgál a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel, valamint a Magyar Telekom Nyrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

Címváltozás az elsőfokú fogyasztóvédelmi felügyelőségeknél

A közelmúltban néhány megyei felügyelőség új helyre költözött. Az új elérhetőségek megtalálhatóak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján.

Támogassa adója 1%-ával az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület munkáját és működését!

Egyesületünk kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezet, amely képviseli és védi a fogyasztói érdekeket. Ha szeretné támogatni egyesületünk tevékenységeit, kérjük, adja személyi jövedelemadója 1%-t az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületnek.

Húsvéti tanácsok

Közeleg a Húsvét időpontja, lassan mindenki elkezdi beszerezni a hozzávalókat: sonkát, tojást, édességeket. Érdemes néhány dologra odafigyelni a vásárláskor, illetve az élelmiszerek elkészítésekor.

Európai és transzatlanti együttműködés a gyermekek részére készült élelmiszerek marketingjének szabályozására

2011. március 9-10. napján került megrendezésre Brüsszelben az „Európai és transzatlanti együttműködés a gyermekek részére készült élelmiszerek marketingjének szabályozására” című konferencia, amelyen az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület képviselője is részt vett.

Digitális menetrend

Az Európai Bizottság értékelte, hogy az első évben az EU és a tagállamok hogyan haladtak az európai digitális menetrendben elfogadott célok megvalósítása tekintetében.

Árucikkek biztonságossága

Az Európai Bizottság 2011. május 12-én közzétett 2010. évi RAPEX-jelentése szerint csökken az uniós piacot elérő veszélyes termékek száma, mivel felgyorsult azok azonosítása és eltávolítása.

A fővárosi parkolási rendszer változásai

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának a parkolási rendszerre vonatkozó vizsgálati jelentése az ügyfélszolgálat hosszabb nyitva tartását, a parkolójegyek kölcsönös elfogadását, független panaszvizsgáló szervezet létrehozását javasolta.

Országos UV teszt

A Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület 2011.április 26-án elindította "Országos UV Teszt" elnevezésű rendezvénysorozatát, melynek keretében ingyenes UV szűrés és szaktanácsadás várja a fogyasztókat.

A postakönyvi bejegyzés nem bizonyíték

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének álláspontja szerint a biztosítótársaságoknak igazolható módon kell elküldeniük az ügyfeleknek a gépjármű-felelősségbiztosítás díjfizetésére felszólító leveleket, a postakönyvi bejegyzés nem elegendő.

Megkezdte működését a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat

2011 áprilisában megkezdte működését a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat A fogyasztók ingyenesen fordulhatnak kérdéseikkel, panaszaikkal az országban nyolc helyen megtalálható tanácsadó irodákhoz, ahol szakszerű tájékoztatást és tanácsot kaphatnak pénzügyi, életviteli és költséggazdálkodási kérdésekben egyaránt, valamint segítséget ahhoz, hogy megfelelő helyen keressenek jogorvoslatot felmerült problémáikra.

Ombudsmani vizsgálat

Az ombudsman vizsgálata a lakossági pénzügyi szolgáltatásokat befolyásoló törvénymódosítások hatására, a pénzügyi intézmények szerződési feltételeinek alakulására, a szerződési feltételek áttekinthetőségére és közérthetőségére, valamint a felelős hitelezés követelményeinek érvényre juttatására terjedt ki.
Keresés