Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
Hírek

Erősödik a pénzügyi fogyasztóvédelem

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) gazdasági-társadalmi felelősségvállalási tevékenysége kapcsán a 2014-2016 közötti időszakra stratégiai célként határozta meg szerepvállalásának erősítését a pénzügyi kultúra és ismeretterjesztés, a fogyasztói tudatosság terén. az MNB Igazgatóságának döntése alapján a jegybank pénzügyi fogyasztóvédelmi civil hálót alakít ki, amelynek keretében támogatni kívánja a fogyasztói tudatosság növeléséért, a jogérvényesítés elősegítéséért, valamint a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozó civil szervezeteket.

NGM pályázati támogatás

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület működését a Nemzetgazdasági Minisztérium 2013 június 1 - 2014. május 31. közötti időszakban a következő pályázati összegekkel támogatta:

Webshop workshop

Az OFE és az arukereső.hu közös szervezésében 2012. május 30-án a Hotel Benczúrban kerül sor a második „Webshop workshop”-ra, melynek keretében a programra jelentkezők megismerkedhetnek többek közt az elektronikus értékesítés, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok aktuális szabályaival.

Egységes eljárásrend a Malév leállásával kapcsolatos bankkártyás elszámolási kérdésekben

A Magyar Bankszövetség 2012. február 13. napján közzétett sajtóközleménye szerint egységes eljárásrendet készített elő tagbankjai számára a Malév leállása kapcsán felmerült bankkártyás kérdésekben.

Tájékoztató a MALÉV működésképtelensége miatt

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez több panasz érkezett a Malév légitársaság működésképtelensége miatt, ezért az alábbi tájékoztatóval szeretnénk a fogyasztóknak segíteni igényük érvényesítésében.

Hatósági eljárás (www.aboltom.com)

Eljárást kezdeményezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a www.aboltom.com webáruház ellen.

Pénzügyi Békéltető Testület

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nyilvános konzultációt tart a Pénzügyi Békéltető Testület eljárási szabályzatának tervezetével kapcsolatban.

Megtévesztő tájékoztatás miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal 8.000.000,-Ft bírságot szabott ki a Beck Reisen Kft. vállalkozásra. A cég a 2010. évben a fogyasztóknak egyiptomi, nílusi hajóutakról, illetve az éves Beck utazási klubtagságra vonatkozó nyereményekről adott megtévesztő tájékoztatásokat.

Fogyasztóvédelmi referensekkel kapcsolatos kérdések és válaszok

A fogyasztóvédelmi törvény 2014. február 1-jétől meghatározott vállalkozások részére előírja, hogy fogyasztóvédelmi referenst foglalkoztassanak. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyek iránymutatást nyújtanak a referensre vonatkozó előírások, szabályok betartásához.

Pályázati támogatások

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület működését 2012. június 1 és 2013. május 31. közötti időszakban a következő támogatások biiztosították:

Elhunyt Pirok György

2012. február 18-án hosszú betegség után elhunyt Pirok György, az OFE Közmű,- Energia és Társasházi Szakértői Bizottságának elnöke

Díjmentes tanácsadás az OFE irodáiban

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központjának támogatásával „Fogyasztói tanácsadó irodák működtetése” című pályázat keretében díjmentes tanácsadási tevékenységet folytat .

Közlemény az 1 %-os felajánlásokról

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület 2010. évben is részesült az adózók személyi jövedelemadójának 1 %-os felajánlásaiból.

Digitális menetrend

Az Európai Bizottság értékelte, hogy az első évben az EU és a tagállamok hogyan haladtak az európai digitális menetrendben elfogadott célok megvalósítása tekintetében.

Árucikkek biztonságossága

Az Európai Bizottság 2011. május 12-én közzétett 2010. évi RAPEX-jelentése szerint csökken az uniós piacot elérő veszélyes termékek száma, mivel felgyorsult azok azonosítása és eltávolítása.
Keresés