Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
Hírek

Egységes eljárásrend a Malév leállásával kapcsolatos bankkártyás elszámolási kérdésekben

A Magyar Bankszövetség 2012. február 13. napján közzétett sajtóközleménye szerint egységes eljárásrendet készített elő tagbankjai számára a Malév leállása kapcsán felmerült bankkártyás kérdésekben.

Tájékoztató a MALÉV működésképtelensége miatt

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez több panasz érkezett a Malév légitársaság működésképtelensége miatt, ezért az alábbi tájékoztatóval szeretnénk a fogyasztóknak segíteni igényük érvényesítésében.

Hatósági eljárás (www.aboltom.com)

Eljárást kezdeményezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a www.aboltom.com webáruház ellen.

Pénzügyi Békéltető Testület

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nyilvános konzultációt tart a Pénzügyi Békéltető Testület eljárási szabályzatának tervezetével kapcsolatban.

Megtévesztő tájékoztatás miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal 8.000.000,-Ft bírságot szabott ki a Beck Reisen Kft. vállalkozásra. A cég a 2010. évben a fogyasztóknak egyiptomi, nílusi hajóutakról, illetve az éves Beck utazási klubtagságra vonatkozó nyereményekről adott megtévesztő tájékoztatásokat.

Mobilinternet-szolgáltatókat vizsgál a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel, valamint a Magyar Telekom Nyrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

Címváltozás az elsőfokú fogyasztóvédelmi felügyelőségeknél

A közelmúltban néhány megyei felügyelőség új helyre költözött. Az új elérhetőségek megtalálhatóak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján.

Támogassa adója 1%-ával az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület munkáját és működését!

Egyesületünk kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezet, amely képviseli és védi a fogyasztói érdekeket. Ha szeretné támogatni egyesületünk tevékenységeit, kérjük, adja személyi jövedelemadója 1%-t az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületnek.

Díjmentes tanácsadás az OFE irodáiban

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központjának támogatásával „Fogyasztói tanácsadó irodák működtetése” című pályázat keretében díjmentes tanácsadási tevékenységet folytat .

Közlemény az 1 %-os felajánlásokról

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület 2010. évben is részesült az adózók személyi jövedelemadójának 1 %-os felajánlásaiból.

Digitális menetrend

Az Európai Bizottság értékelte, hogy az első évben az EU és a tagállamok hogyan haladtak az európai digitális menetrendben elfogadott célok megvalósítása tekintetében.

Árucikkek biztonságossága

Az Európai Bizottság 2011. május 12-én közzétett 2010. évi RAPEX-jelentése szerint csökken az uniós piacot elérő veszélyes termékek száma, mivel felgyorsult azok azonosítása és eltávolítása.

A fővárosi parkolási rendszer változásai

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának a parkolási rendszerre vonatkozó vizsgálati jelentése az ügyfélszolgálat hosszabb nyitva tartását, a parkolójegyek kölcsönös elfogadását, független panaszvizsgáló szervezet létrehozását javasolta.

Országos UV teszt

A Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület 2011.április 26-án elindította "Országos UV Teszt" elnevezésű rendezvénysorozatát, melynek keretében ingyenes UV szűrés és szaktanácsadás várja a fogyasztókat.

A postakönyvi bejegyzés nem bizonyíték

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének álláspontja szerint a biztosítótársaságoknak igazolható módon kell elküldeniük az ügyfeleknek a gépjármű-felelősségbiztosítás díjfizetésére felszólító leveleket, a postakönyvi bejegyzés nem elegendő.
Keresés