Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
WHO Workshop

Egyesületünk meghívást kapott az Egészségügyi Világszervezet Magyarországi képviseletétől (WHO CO for Hungary) egy fő delegálására a Jordániában megrendezett workshopra, amelynek témája a gyerekeknek szóló élelmiszer és nem alkoholos italok marketing szabályozása.

A megbeszélésen elsősorban Közel-Keleti országok vettek részt, úgy mint Marokkó, Tunézia, Libanon, Jordánia, Oman, Egyesült Arab Emirátusok, Pakisztán, Egyiptom, Katar. Konzultációs országként vett részt Anglia, Hollandia, Málta, Magyarország, valamint a szervező, a WHO Genovai regionális irodájának több munkatársa.
 
A részt vevők többsége kormányzati hivatal képviselője, túlnyomó többségében jogász volt, de néhány kutató és civil fogyasztóvédelmi képviselő is részt vett a megbeszélésen.
 
A WHO, a CI (Fogyasztók Világszervezet), valamin a BEUC 2004-ben kezdett foglalkozni a gyerekek elhízásával és az ehhez köthető betegségek növekedésével. Az OFE már ekkor bekapcsolódott ebbe az igen fontos munkába.A WHO 2013-ban Törökországban rendezett egy konferenciát a kormányok képviselőinek, amelynek eredményeként kidolgoztak egy WHO ajánlást, 12 pontban foglalták össze a kormányoknak ajánlott teendőket.
 
Ennek a megbeszélésnek a célja, a Közel-Keleti országok segítése egy akcióterv kidolgozásában, valamint annak felmérése, hogy az EU országok hol tartanak jelenleg.
 
Előadások hangzottak el a fejlett országok pl. USA, Ausztrália, Anglia, Norvégia részéről, a törvénykezési és egyéb szabályozások kidolgozásának tapasztalatairól. Majd csoportos megbeszéléseken cseréltek a részt vevők eszmét az ajánlásnak a gyakorlatba való átültetéséről, elsősorban szabályozási oldalról.
 
Végül minden ország bemutatott egy elképzelést az akciótervről, az EU országok pedig beszámoltak arról, hogy jelenleg hol tartanak és melyek a következő lépésekKeresés