Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
Új égőtípusok – új csomagolás

A 2010 szeptemberétől forgalomba kerülő új égők csomagolásán megjelenő információk értelmezéseAz Európai Unió fokozatosan kivonja a forgalomból a hagyományos izzólámpákat, melyeket energiatakarékosabb fényforrások váltanak fel. A vásárlók jelenleg a következő, különböző jellemzőkkel rendelkező égőtípusok közül választhatnak: fénykibocsátó diódákkal működő lámpák, kompakt fénycsövek és tökéletesített izzólámpák.
Az új típusú égők egyik alapvető jellemzője az energiahatékony működés. A kompakt fénycsövek például 65–80%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzólámpák. A tökéletesített izzólámpák halogén technológiát alkalmaznak, és 20–45%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a legjobb hagyományos izzólámpák. Az égők csomagolása a korábbinál több termékinformációt tartalmaz annak érdekében, hogy a vásárlók könnyebben eldönthessék, melyik megoldás felelmeg leginkább az igényeiknek.

A gyártók ikonokat dolgoztak ki a fontos információk közlésére; az alkalmazott ikonok eltérhetnek, sőt szöveges információkkal is helyettesíthetik őket a gyártók. az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága által összeállított tájékoztató az ikonok értelmezését segíti, a kérdésekre adott válaszok segítségével a fogyasztó hatékonyan felhasználhatja az égők csomagolásán feltüntetett ikonok által közölt információkat.

A teljes dokumentum pdf formátumban itt letölthető!

Keresés