Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
Projektjeink

Összehasonlító információk a bankszámlára, a bankkártyára, és a fogyasztói hitelekre vonatkozó magyar, osztrák, cseh és szlovák előírásokról.

Három pénzügyi terméket: a bankszámlát, a bankkártyát, és a fogyasztói hiteleket választottuk ki, hogy összehasonlítsuk azokat a legfontosabb jellemzőiket, amelyek segítenek eligazodni nálunk és a magyar fogyasztók számára vonzó célpontot jelentő Ausztria, Csehország és Szlovákia egyre egységesebb pénzpiacán.

Heatox Project

A HEATOX project az élelmiszerekben hő hatására keletkezett toxikus anyagok meghatározásával, jellemzésével és kockázatának csökkentésével foglalkozik. A project középpontjában a szénhidrátokban gazdag élelmiszerekben hő hatására keletkezett veszélyes összetevő, az acrylamid kutatása és elemzése áll, továbbá azoknak a sütési /gyártási módszereknek a kifejlesztése, amelyek a minimumra csökkentik ennek a toxikus összetevőnek a mennyiségét, a biztonságos, tápláló és magas minőségű élelmiszerek fogyasztása érdekében.

Az EURRECA Project

A project célja,hogy egy olyan új, fenntartható, együttműködő hálózatot alakítsanak ki, amely segítségével megfelelő színvonalú, összehangolt táplálkozási javaslatokat lehetne kifejleszteni egész Európában. Konkrétan meghatározza és leírja azokat a mikro-tápanyagokat, amelyeket a legsebezhetőbb fogyasztói csoportoknak figyelembe kell venniük. Segítségével kialakítható egy ország-specifikus Élelmiszer Alapú Táplálkozási Irányelv alapja, figyelembe véve az EU-n belüli eltéréseket.

EU-Rain Project

A projekt a következőket foglalja magában: adatbázist, mikrobiológiai veszélyértékelési adatokat (a szántóföldtől a fogyasztó asztaláig - „farm to fork”), a HACCP alapú veszély-kezelésre vonatkozó tájékoztató anyagokat HACCP gazdaságok számára, HACCP alapú tanácsadó könyvet a háztartások konyháira vonatkozóan, valamint tájékoztatási stratégiát az élelmiszerbiztonsági veszélyekre

Telekommunikációs Project

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület partnerként öt másik résztvevővel, részt vett a francia Consommation, Logement et Cadre de Vie – CLCV irányítása alatt lezajlott projektben. A projekt az Európai Bizottság Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága (DG SANCO) által meghirdetett pályázaton alapult, melynek célja a nemzeti hírközlési hatóságok tevékenységének civil szemmel történő megismerése, megítélése volt. Az adatok feldolgozását követően, a tanulmány egy közös ajánlást fogalmaz meg a hatóságok számára, annak érdekében, azokat követve a hatóságok a tevékenységüket a fogyasztók nagyobb megelégedésére végezzék. A közös ajánlás alapjául szolgál az egyes tagállamok nemzeti (hírközlési) szabályozó hatósága felé megfogalmazandó ajánlásoknak, attól függően, hogy az adott tagállamban mely területen találhatók jelentősebb hiányosságok.

Információs kampány

Az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága (DG SANCO) 2006-ban pályázatot írt ki Információs kampány lebonyolítására Magyarországon, Cipruson és Máltán. A kampány célja az volt, hogy a fogyasztók – elsősorban televíziós reklámok, valamint ahhoz kapcsolódó kiegészítő marketing- és PR eszközök segítségével – tudomást szerezzenek arról, hogy európai uniós állampolgárként az Unió területén számos kérdésben azonos jogok illetik meg őket.

Keresés