Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár

Támogatók:

Az OFE felhívása a távközlési adó kapcsán

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a távközlési adó kapcsán további társadalmi-szakmai egyeztetéseket kér, amihez felajánlja a fogyasztói érdekvédelem terén szerzett eddigi tapasztalatait.

Összefogás a tisztességes termékbemutatókért

A termékbemutatókkal kapcsolatos visszaéléseket megelőzendő, a Közvetlen Értékesítők Szövetsége az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel karöltve fogyasztóvédelmi fórumsorozatot szervez. A cél, hogy megvédjék a fogyasztókat és a tisztességes kereskedőket a csalóktól.

Társadalmi összefogást a civil fogyasztóvédelemért!

Több mint tízezer fogyasztónak történő jogi tanácsadás és számtalan jogszabály véleményezése - ez az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) 2010-es munkájának mérlege, működése most mégis komoly veszélybe kerülhet. Az egyesület ezért a civilekhez fordul segítségért, hogy kiemelten közhasznú tevékenységét folytathassa.

Kollektív jogorvoslat

Válaszoljon az alábbi két kérdésre a kollektív jogorvoslattal kapcsolatban és véleményével járuljon hozzá az EU társadalmi párbeszédéhez!

Meghívó – Sajtótájékoztató

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület tisztelettel meghívja a Magyarország soros elnöksége, illetve a Fogyasztóvédelmi Világnap (március 15) alkalmából szervezett ifjúsági rajzpályázat pályaműveiből rendezett kiállítás megnyitójára.

Szélhámosokat buktatnak le a fogyasztóvédők

Ismeretlen tettes ellen tett rendőrségi feljelentést az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület az EU Business Services Ltd. felszólító levele alapján. A holland vállalkozás tavaly november óta szinte heti rendszerességgel küldi egyre fenyegetőbb hangvételű fizetési felszólításait az Egyesület részére – a 990 eurós állítólagos tartozás „késedelmi kamatai” és adminisztrációs költségei” pedig időközben további 434 euróra nőttek.

Visszajár a pénz a meghiúsuló egyiptomi utazásokért

Az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta be Egyiptomot a Külügyminisztérium január 31-én. Mint ismeretes, a kormányellenes tüntetések eredményeképpen a biztonsági helyzet jelentős mértékben romlott az arab országban, ezért az odautazás nem ajánlott.

Fogyasztóvédelmi rajzverseny értékes nyereményekért

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) országos rajzpályázatot hirdet művészeti iskolás és rajz tagozatos diákok részére, melynek célja, hogy az OFE játékosan megismertesse a fogyasztóvédelem alapjait a mai fiatalokkal, a jövő fogyasztóival.

Bejelentés a Gazdasági Versenyhivatalnál

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület 2011 decemberében bejelentéssel élt a Telefonkönyv Magyarország Kft. (1027 Budapest, Horváth u. 12-14.) vállalkozással szemben a Gazdasági Versenyhivatalnál üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása miatt.

Idén se hagyja, hogy becsapják az utazási irodák!

A nyaralási szezon közeledtével egyre aktuálisabbá válik a vakáció megtervezése. A tavalyi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy érdemes nagy körültekintéssel eljárni az utazási iroda kiválasztásakor, és mindenképpen résen kell lenni akkor is, ha olyan szállást vagy szolgáltatást akarnak ránk tukmálni a helyszínen, ami más, mint amiben a szerződéskötéskor megállapodtunk.

Fogyasztói tévhitek, kereskedői trükkök

Elromlott a televízió, levált a cipő sarka. Szinte mindannyian reklamáltunk már valamiért. Nem biztos azonban, hogy mindig jogos a kérésünk. Az alábbiakban csokorba szedtük a fogyasztói jogok mellett azt is, mivel próbálnak egyes kereskedők kibújni a minőségi kifogások intézése alól.

Figyelmeztető jelzéseket a szeszesitalokra!

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a diszkó-tragédiákat és közúti baleseteket megelőzendő, javasolja, hogy legyen kötelező a szeszesitalok csomagolásán feltűntetni az összetevőket, illetve, hogy helyezzenek el figyelmeztető jelzéseket e termékeken, amelyek a mértéktelen alkoholfogyasztás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Az energiaitalok különösen károsak a fiatalok egészségére

Az energiaitalok piaci forgalma Magyarországon a tavalyi év során 14 milliárd forint volt, népszerűségük pedig egyre nő. Ma már egy buli vagy egy vizsgaidőszak elengedhetetlen kellékei e termékek – de élénkítő hatásuk mellett súlyosan károsak lehetnek az egészségre, különösen a fiatalkorúak körében, hívja fel a figyelmet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.

A fogyasztóvédők óva intenek a csaló internetes párkeresőktől

Az internetes románcokhoz kapcsolódó csalások egyre nagyobb számú fogyasztót érintenek, hívja fel a figyelmet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület. Még ha tűrhetetlennek érzi is a magányt, akkor is óvakodjon az internetes „párkereső” kalandoroktól, mert nemcsak a szívét törhetik össze, hanem a pénztárcáját is alaposan megkopaszthatják.

Jogszabály módosítást kezdeményeznek a fogyasztóvédők a turisták védelmében

Levélben fordul az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület dr. Cséfalvay Zoltán fogyasztóvédelemért felelős államtitkárhoz, hogy az utazási szektorra vonatkozó jogszabályokat vizsgálják felül a fogyasztói érdekek hatékonyabb képviselete érdekében. A módosító javaslatok hátterében a tekintélyes utazási iroda, az Aeroviva csődje, illetve az észak-afrikai térségben romló biztonsági helyzet miatti tömeges fogyasztói panaszok állnak.