Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
Összefogás a tisztességes termékbemutatókért

A termékbemutatókkal kapcsolatos visszaéléseket megelőzendő, a Közvetlen Értékesítők Szövetsége az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel karöltve fogyasztóvédelmi fórumsorozatot szervez. A cél, hogy megvédjék a fogyasztókat és a tisztességes kereskedőket a csalóktól.
 
Ki ne hallott volna olyan –gyakran buszos utaztatással egybekötött- termékbemutatókról, ahol nyugdíjasokat csaptak be, vagy erőszakosan tukmáltak csillagászati árú bóvlikat a résztvevőkre? A Közvetlen Értékesítők Szövetsége a sorozatos visszaélések hatására elérkezettnek látta az időt, hogy az eddigieknél jóval komolyabban fellépjen a fogyasztókat megkárosító és a szakma hírnevét rontó csalók és tisztességtelen kereskedők ellen, így, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel együttműködésben, országos információs kampányt indít.
 
A két szervezet képviselői fogyasztóvédelmi fórumsorozat keretében országszerte tartanak előadásokat a fogyasztóknak jogaikról, illetve arról, hogyan kerülhetik el a fogyasztók, hogy tisztességtelen kereskedők presszionálják vagy éppenséggel túlságosan is kedvezőnek tűnő ajánlataikkal megtévesszék őket.
 
„Gyakran azért lehet a fogyasztókat könnyen félrevezetni, mert nincsenek tisztában jogaikkal. Az országos fogyasztóvédelmi fórumsorozattól azt várjuk, hogy sikerül a fogyasztókkal szembeni visszaélések számát számottevően csökkenteni” – nyilatkozta dr. Morvay György, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke.
 
„A közvetlen értékesítés szektora az Európai Unióban évente 15 milliárd eurós forgalmat termel, munkahelyeket biztosítva több mint 26 ezer embernek. Fontos lenne, hogy Magyarországon a piaci verseny tisztuljon a szektorban, és ezáltal nagyobb fogyasztói bizalom alakulhasson ki. A Szövetségünkben való tagság garanciát jelent a becsületes és tisztességes kereskedelmi gyakorlat folytatására.” – mondta el Sztruhala Szilveszter, a Közvetlen Értékesítők Szövetségének elnöke.
 
Kapcsolat: Tokaji-Nagy Orsolya, KÉSZ főtitkár: 06 70 361 5097
 
dr. Morvay György, +36-30-377-8509

Keresés