Tel: 06-1-201-4102 Email: ofe@ofe.hu
1012 Budapest, Logodi u. 22-24.
KEZDŐLAP - Bemutatkozunk - Tevékenységünk - Gyakori kérdések - Kapcsolat

Hírek - Sajtószoba - Belépés az egyesületbe - Rendezvényeink - Online tanácsadó iroda - Média kampány - Publikációk, előadások - E-learning - Kiadványaink - Reklám és fogyasztóvédelem - Békéltető testület - Jogi kalauz - Nyilvántartások, adatbázisok - Linkgyüjtemény - Nemzetközi kapcsolatok - Archívum

Hasznos tudnivalók:

Fogalomtár


Támogatók:
Reklám és fogyasztóvédelem

Tisztelt Olvasók!

A reklámok mindennapi életünk részei, a gazdasági életet már el sem lehet képzelni nélkülük. A hirdetések alapvető funkciója az informálás, de befolyásoló szerepet is ellátnak, hatással vannak a fogyasztói döntésekre. A vállalkozások számára a reklám abból a szempontból is fontos, hogy kihatással van a gazdasági versenyre, hiszen a cél a konkurencia vevőkörének megszerzése. A jogszabálysértő reklámok tehát a fogyasztók és a versenytársak érdekeit egyaránt sértik.
 
A vállalkozások jogkövető magatartásának sok esetben az az akadálya, hogy – tekintettel arra, hogy széleskörű, ugyanakkor speciális szabályokról van szó – nincsenek tisztában az alapvető fogyasztóvédelmi, reklám- és versenyjogi követelményekkel.

Ehhez kíván segítséget nyújtani a kereskedők, szolgáltatók számára összeállított információs anyagunk, amelynek elkészítését a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központjának támogatása tette lehetővé.
 
Összeállításunkban bemutatjuk a reklámtevékenység fogyasztóvédelmi aspektusait, összegyűjtöttük a vonatkozó jogszabályokat, emellett „ízelítőt adunk” a témával kapcsolatos hatósági döntésekből is, továbbá az érdeklődők egy tesztsor kitöltésének segítségével tudásukat is felmérhetik.


Jó olvasást kívánunk!

dr. Morvay György
Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
elnök


Az információs anyagok pdf formátumban az alábbiakban olvashatók és letölthetők:
Keresés